Barion Pixel

Ingyenes kiszállítás 20.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Pirográfia - színesen még jobb

2023-10-05Pirográfia, fa, színezés, színes képPirográfia, fa, színezés, színes kép

Ma egy megosztó témát hoztam, mégpedig a pirogravírozott fa kiszínezését. 

Színezett naplóm

Van, aki arra esküszik, hogy a pirográf kép csak égetve szép és nincs helye egy kis színezésnek sem a fán. Van, aki arra voksol, hogy igenis megfér egymás mellett a pirográffal való előrajzolás, majd a kiszínezés. Én utóbbi pártján vagyok, imádom a színeket. :) Na jó, azért akad köztes ember is, aki azt mondja, hogy az égetés legyen az erőteljesebb, maximum egy kis színnel ki lehet emelni helyenként, de ne vidd túlzásba, mert elvész a lényeg.

Mivel lehet színezni?

Színes vagy akvarell ceruzával, vízfestékkel, temperával, akrill festékkel, filccel és színes lazúrral is. Sőt! Egyszer raktam rá csillámos ragasztót is! 

Csillámos ragasztós tündér

A ragasztón kívül amúgy tökéletesen elvagyok a lányom színes ceruzáival, ahogy az első képen is látszik, de tervbe van véve az akrill festékes színezés is. Majd egyszer kipróbálom. Valószínűleg, ha festeni fogom a képet, akkor vastagabb és picit talán mélyebb vonalakat fogok húzni, nehogy nagyon megszívja magát a fa rostja és a körvonalon túlmenjen a festék. 
Utána persze ezt le is kell lakkozni. Spray-vel érdemes, mert akkor biztosan nem fogod elkenni a színeket. :)

Ohh és még valami, ha már a festésnél tartunk! Arra nagyon ügyelj, hogy higítatlan akrill festékkel ne fess bele a kontúr vonalakba, mert utána nehéz lesz kiszedni onnan. 

Használati tárgyat (vágódeszka, fakanál, fa tál belső része stb.) csak akkor színezz ki, ha utána nem szeretnéd azt használni. Ha megsérül (és főzés közben meg is fog), akkor egészségre ártalmas dolgok szabadulhatnak fel, szerintem nem éri meg kockáztatni. Bármi másnál hajrá, én tuti támogatlak! ;)

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.