Barion Pixel

Ingyenes kiszállítás 20.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Mivel lehet gravírozni?

2023-05-25Gravírozás, gyémánt, kidolgozókő, polír gumigravírozás, gyémánt, kidolgozókő, polír gumi

Mivel lehet gravírozni?

 

Az első és legnyilvánvalóbb, az a gyémánt. Amikor gyémánttal csiszoljuk fel a felületet, akkor kapunk egy fehérnek látszó, érdes felületet.

Gyémánt fejből van sokféle méretű és formájú. Én jelenleg szinte csak gömböket árusítok, mert azt a legjobb használni az üveghez.
Nyilván, lehet más formájú gyémánt fejjel is jól és szépen dolgozni, minden csak megszokás kérdése, de szerintem itt a gömb a tökéletes forma. :)
Felsorakoztattam nektek a durva gyémánt csiszolóimat, amik nálam kaphatóak 0,6 mm-től 8 mm-ig.

Kidolgozó kövek

Meisinger párti vagyok, nagyon strapabíróak, elég lassan kopnak. Ezek segítségével már a színekkel is tudunk játszani valamelyest.

A rózsakő, más néven rózsaszín kidolgozó kő finomabb, mint a gyémánt, látványra nem olyan nagy a különbség, viszont érzésre nem lesz annyira durva a felület.

Ha a gyémántot és a rózsaszín követ egymás után használjuk, akkor a rózsakővel el tudjuk dolgozni a nagyon karcos részeket, így szép, egyenletes csiszolást tudunk elérni. Nagyon sokféle méret és forma van belőle.

 

A zöld kidolgozókő, más néven szilícium-karbid a rózsakőnél még finomabb, itt már látványosabb, hogy nem lesz olyan fehér a felület. Ebből is rengeteg féle forma és méret van piacon.

A fehér kidolgozókővel, más néven arkansas-szal már nagyon sötét vonalakat is tudunk húzni, kontúrozásra tökéletesen jól használható. Sajnos ebből kevés méretűt és formájút árusítanak, az ára pedig drágább, mint a rózsaszín vagy a zöld kidolgozókőnek.

 

Polír gumik

Ezeken kívül vannak még a polírozók, de ezekkel már nem tudod a felületet fehérre felkarcolni, inkább csak az üveg áttetszőségét tudod valamelyest visszahozni.
Lehet kapni csak gumi és szilikon gumi polírozókat is. Érzésre is és végeredményben is van közöttük némi különbség.
Ezekből is nagyon sok féle forma és méret van. A webshopban mindegyik terméknél kiírtam, hogy melyik szín a durva, közepes, finom. Szerintem érdemes mind a háromból bevásárolni, hogy a legjobb hatást tudd elérni.

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.