Barion Pixel

Ingyenes kiszállítás 20.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Második hobbim: gravírozás

2022-07-06

A másik két hobbim a pirográfia és az üveg gravírozás.

Mikor is kezdtem neki? Nem tudom. Egy biztos, a gyertyázás után próbálkoztam először.

Emlékszem, párom hazajött és mondta: "Vettem egy Dremel gépet, amivel tudnál akár üvegre gravírozni!"

Őszintén? Megijedtem. :D 

Helyette vettem egy pirográf gépet és kipróbáltam. Igyekeztem utánaolvasni a dolgoknak, a nagyon alapokat meg is találtam. Kipróbáltam. Örültem, mint majom a farkának, amikor egy szabad kezes rajzot megcsináltam. Igaz, a páka leért a fára és véletlen odapörköltem ott is, ahol nem kellett volna, de kreatív lévén kicsit módosítottam a rajzon és ott lett végül egy kő virágokkal. :D Persze páromnak ennyi nem volt elég... "Színezd is ki!" - én meg csak röhögtem. "Bolond vagy? Örülök, hogy ennyit megcsináltam! Nem akarom elrontani!" Erre persze mondta is, hogy "Ha elrontod, akkor majd újra csinálod! De úgy sem fogod elrontani, csak bízz magadban! Én hiszek benned!" 

Azóta is hálás vagyok neki. :)

Első pirográf képem - elefánt

 

Aztán több-kevesebb sikerrel csak elindultam az üveg gravírozás irányába is. Azt kell mondanom, hogy tetszett a végeredmény, megérte próbálkozni. 

Első üveg gravírozásom

 

Gyermekem születésénél persze ezt is hanyagoltam. Amikor nagyobb lett, akkor meg sorra jöttek velem szembe a tanulni valók. Köztük Antal Beatrix neve is, akinél végre valahára tudtam vásárolni egy üveg gravírozós oktató csomagot. A későbbiekben Trixi csinált egy pirográf oktató anyagot is, abból is nagyon sokat tanultam. Ha érdekel Titeket is, akkor a Gravirland oldalon vagy Facebook-on az Üveg gravírozás iskolája csopiban tudtok tájékozódni a részletekkel kapcsolatban. ;) 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.