Barion Pixel

Ingyenes kiszállítás 20.000 Forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Repceviasz

2023-03-02

Ma következzék a repceviaszról pár tudnivaló.

Ez a viasz növényi eredetű, természetes, amely az egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz. Mivel alapból sárgás-csont színű, így nem lehet szépen színezni, viszont nagyon jól tud illatozni. Hosszan, lassan ég. Sajnos, mivel egészésges, így erre is igaz, hogy drága. A túlhevítésre érzékeny, így 85°C fölé nem szabad melegíteni.

2 féle változatban tudjuk megvásárolni: szabadon álló vagy tégelyes gyertyához.


Koponya repceviaszból

Őszinte leszek, amikor először használtam, akkor nagyon nem voltam megelégedve az eredménnyel. Jó pár hónapra el is raktam egy fiókba, majd amikor újra elővettem és elkezdtem gyertyákat önteni belőle, elkezdtem megszeretni ezt a viaszt. Tényleg nagyon jó az illatleadása. Mivel a növényi viaszok mindegyike fehéredik ha áll, így ez is kap egy matt, fátyolos réteget egy idő után.
Kanócból speciális kell hozzá, ami a növényi viaszokhoz jó. Természetesen itt is kísérletezni kell, hogy mekkora formához melyik vastagságú kanóc az ideális. Ahogy a szójaviasznál, úgy itt is lehet fakanóccal próbálkozni, ha tégelyes gyertyát önt az ember. Én még nem próbáltam, de állítólag nagyon jól ropog a fa, amikor meggyújtja az ember. 

Ha tégelyes gyertyához való viaszod van otthon, akkor 50-50%-ban ezt is lehet paraffinnal keverni, hogy szabadon álló gyertyát tudj készíteni, viszont akkor már nem lesz 100%-ig egészségre ártalmatlan.

Érdekességek: Ahogy a sztearinnál, úgy itt is igaz, ha mindenmentes a gyertyánk, akkor nem hagy foltot, szépen ki lehet mosni a ruhából. Ja, és a méhek is nagyon szeretik a repceföldeket, így az ő életben maradásukat is tudjuk ezzel segíteni. ;)

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.